Minu eksperiment värviga

Olen juba pikalt mänginud oma peas mõttega katsetada seinade värvimisega – ja just ebatraditsiooniliselt. Olen näinud mõningaid interjööre, kus selline hajutatud ühest värvist teise minek on ülimalt hubane ja põnev, orgaaniline…

Üks päev võtsin kätte ja uurisin selle teema kohta rohkem ja otsisin inspiratsiooni pestud värvidega seinte viimistlemise kohta ja kirjutasin ka leitu põhjal postituse, kus näitasin kreatiivseid värvimise võimalusi ja lahendusi. Väga tahtsin ka ise proovida! Aimasin, et sellest saab üks pigem keeruline ettevõtmine – või õigemini keerukam, kui alguses arvasin. Ja nii läkski…

Mul oli mõte tumedast värvist minna heledamaks suunaga lae alla. Et saada spetsialisti nõu käisin külas Tikkurilas värvispetsialistil Kristiinal, kes oli nii lahke ja pärast põgusat konsultatsiooni tegi minu mõttest suure näidise. Valisin välja tumeda värvi, milleks osutus sügav kollane K396 Safari, seda hakkasime edaspidi lahjendama valgega. 

Alguses värvisime kohapeal väiksema tüki, aga et päriselt näha, otsustasime suure kipsplaadi peal proovida. Näidis oli “paljutõotav” ja lõime käed. Seinavärvimise projekti viisime läbi koos, üks rullis värvi seinale, teine pintseldas horisontaalselt ja hajutas värvi üleminekuid.

Kokku segasime objektil 5 värvi, et üleminek oleks sujuvam.

Töö käigus selgus, et peame seinad siiski kaks korda üle värvima, kuna kollane värv oli VÄGA kapriisne ning et saada võimalikult ühtlast tulemust, pidime hoolikalt käigupealt igasugu nippe välja mõtlema. Kas nad alati töötasid, oli teine asi 🙂

Kokku läks meil selle projekti peale 3 õhtut. Esimesel katsetasime ühe seinaga ja tegime märkmeid tehtud vigadest, järgmine päev läks juba professionaalses tempos. Viimasel päeval tegime seinad teist korda üle ja kuulutasime töö lõppenuks. Loodame, et ei pea vigade parandust tegema 🙂

Kuigi värvimise käigus juhtus asju, mida me ette ei osanud näha, jäime tulemusega päris rahule. Tegu on siiski “käsitööga” ja iga kord kukuks veidi erinevalt välja 🙂

Igal juhul soovitan alati ise järgi proovida ja olla julge pintsel või haamer kätte võtma – võib juhtuda imesid. Ja kui ei kuku välja, saab alati üle värvida! Ja loomulikult see rõõm ja tunne, mis tekib oma kätega tegemisel…hindamatu tunne!

Suviseid värvikatsetusi soovides!

2 kommentaari “Minu eksperiment värviga

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: