Appi – mis värvi seinad?

Õigete värvide valimine võib olla mõne inimese jaoks vaevaline. Saan aru…on ju kõigest 100 valget tooni. Soovite valida halli ja leiate, et mõnes on rohelise alatooni ja mõnes teises sinise tooni? Ja mis on üldse alatoon? Proovin teid selles valdkonnas aidata 🙂 Valin ju igapäevaselt erinevate värvide ja mustrite vahel, et luua klientidele ideaalseid kombinatsioone. See on nauditav protsess ja mulle meeldib, kuid tean PALJUSID, kes seda sugugi ei naudi.

Siin on mõned näpunäited, kuidas oma koju ilus värvipalett valida:
1. Vaadake kindlasti värve hea valgusallika, eelistatavalt päevavalguse all. Hoidke oma värvinäidist akna juures, kui teie kodus pole päevavalguslampe.

2. Valige värvid valgel, mitte värvilisel taustal. Teipige oma värvinäidis tühja valge paberitüki külge ja kleepige seinale, et näha, kuidas see välja näeb. See toob värvi paremini esile. Kui teibite mustrilise/värvilise seina külge, võib see värv tunduda täiesti erinev kui ehtsal valgel taustal. 

3. Värvide võrdlemisel seisa veidi kaugemal, et saaksid parema perspektiivi.

4. Kui võimalik, vaadake värve erinevate valgusallikate all. Soe valgus (-2800K) muudab värvid natuke kollaseks, led-lambid (2700-3000K) võivad värvid veidi valgemaks muuta, samal ajal kui luminofoorlamp (ca.4000K) muudab värvid sinisemaks. Mida suurem on väärtus, seda külmem/sinisem on ka valgus.

5. Päevane kellaaeg mõjutab seda, kui hele-tumedad valitud värvid teile tunduvad. Õhtul värvide üle otsustades näevad värvid ilmselt tumedamad välja, kui nad tegelikult on.

6. Kui teete seinale proovivärvimist, tehke umbes 50x50cm ruut ja kandke kindlasti 2 kihti värvi, et näha värvi tegelikku olemust.

7. Veenduge, et valitud värvid täiendaksid üksteist kõrvuti asetsevates ruumides. Näiteks õrn kahvatu sinine koridor tõenäoliselt ei toimi kõrvalruumi erekollase värviga. Värvipalett peaks olema ühtne ja “voolama” koos.

8. Kasutage värve, mis teile meeldivad, mitte ainult seda, mis hetkel moes on. Abi lemmik toonide väljaselgitamisel võib leida oma garderoobist. Suure tõenäosusega, kui tunned end mugavalt mingit värvi kandes, oled valmis seda ka oma kodus kasutama.

9. Veenduge, et võtaksite arvesse ruumis olevaid aktsente ja aksessuaare: vaipu, kunsti, aknakatteid, mööblit, dekoratiivesemeid….Kas need on valitud värvivalikuga kooskõlas ja toetavad, täiendavad üksteist?

10. Kui kõik siiski ebaõnnestub ja valitud värv teile ei meeldi, VÄRVIGE SEE ÜLE! See on lihtsalt värv 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: