Cafe trip in Melbourne!/ Kohviku tuur Melbournes

Hei!

Mõtlesin, et kuna asun hetkel Melbournes, ühes kohvikute, baaride ja muidu meelelahutuslikus mekas, võiksin jagada Teiega mõndadest kohtadest sisekujundusliku nurga alt jäädvustusi 🙂

Alustan kohe oma kodu lähedalt, Brunswickist. Isegi kui ma ei taha nö raha raisata ja väljas söömas või teed/kohvi joomas käia, siis teen seda ikkagi! Ja OI kui hea see on. Kohvi olen viimasel ajal joonud vähem, pigem libistan sooja teed. Aga see ei tähenda, et ma ei naudiks värsket kohvi lõhna ja neid ilusaid mustreid, mida baristad kohvile jäädvustavad. Kahjuks ei mäleta ühtegi “mustrit” Eestis kohvi juues…kas olen käinud valedes kohtades või seda palju veel ei tehta? Äkki oskate soovitada, kuhu järgmine kord Eestis minna, et saada suurepärast kohvielamust! Kardan, et olen nüüd nii ärahellitatud ja kvaliteeti hindav, et jään seda imelist kohvi pikalt taga igatsema.

Kohe üle tee meie kodust on kohvik CODE BLACK, mis on saanud tunnustust ka erinevates disaini väljaannetes ja konkursidel. Tegelikult on kõik need kohad kuskil saanud kiita ja tunnustada oma põnevate ning omanäoliste interjööridega – loomulikult ka toidu/kohvi poolest. Mulle meeldib Code Black’ i juures, et seal on kasutatud OSB plaati ja tellist. Soe puidutoon  + must + betoon = on alati nii ahvatlev kombo.

Teine koht, mis Brunswicki rajoonis väärib väljatoomist on Sydney Road’il olev FOXTROT CHARLIE. See on uus, äsja avatud kohvik, niigi üsna kohvikutest üleküllastunud tänaval. KUID siiski on ta teistest eristuv ja teeb paljud Brunswickis elavad inimesed rõõmsaks. Erineb ta just sellepoolest, et omanikud teavad kuidas väikesed asjad inimesi võluvad ja detailid on tähtsad. Alustades kohvitassidest, vee pudelitest & klaasidest, lõpetades kvaliteetse mööbli ja dekooriga. Ja kohvi on olnud seni parim, mida olen saanud. Pluss kirjas!

 

Kolmas koht, GREEN REFLECTORY on Brunswicki üks soodsamaid väikeseid pesasid, mida eelkõige armastatakse rohke koogi, piruka jm küpsetiste poolest. Palju taimetoidu ja vegan variante. Hinnad on eriti taskukohased ja toit on super maitsev – mida veel tahta! Selle koha juures meeldib mulle eriti see, et ta istub märkamatult aegunud majas ja kerge on teda mitte märgata. Ootad millal valgusfoor roheliseks  läheb ja samal ajal selja taga käib hull sagimine, kõik tahavad sinna minna või tulevad sealt välja. Põrand on seal lookas, mööbel taaskasutatud ja väga täis hinge…eriti lahedad on lauanumbrid, mis polegi tegelikult numbrid vaid erinevad pildid. Nagu see väike koer allpool. Mööbli ja interjööri poolest on paljud “ägedad” & populaarsed kohad sellised, kus mööbel on vana ja kasutatud, rõhku pole pandud uhketele esemetele vaid just isikupärastele ning aegumatutele. Korralikust puidust vana laud peab ikka päris paljusid aastaid vastu! Kõik toovad kodust või vanaema juurest mõne tooli/lauad ja ongi terve kohviku mööbel olemas. Mõtlemine, et kuidas saaks vähemaga hakkama on siin hinnas, mulle tundub. 

 

Veel üks vahva koht on täpselt ratta tee kõrval pargis, nimeks ST ALI.  Mulle meeldib, kuidas ilusate ilmade puhul on aknad kõik lahti, nii et eksterjöör ja interjöör käivad koguaeg käsikäes ning aitavad koos luua mõnusa keskkonna. Inimesed istuvad murul või aknalaua peal…Seal töötab ka Austraalia parim barista! Ei, päris ausalt 🙂 võitis paar või kolm aastat järjest võistluse ja puha. Mulle meeldib ikka Foxtrot Charlie kohv rohkem, aga mida mina kohvist tean! Inimeste maitsed on erinevad, seda ma tean. Mis mulle veel on sümpaatne – kui ettevõte hindab oma töötajaid ja on nende üle uhke (ilmselt eeldusel, et on mille üle uhke olla), aga näiteks päris vahvasti on nende kodulehel kõikide töötajate pildid, aga väikese kiiksuga. Hea ja lihtne turunduslik nipp!

  

Tänane viimane baar, söögi ja peo koht on HOWLER. Ka võrdlemisi uus paik “Brunnys”, mis kohe tõmbas ligi kõiki inimesi üle Melbourne ja põhjusega. Vana laohoone on peaaegu tundmatuseni muudetud täiesti suurepäraselt funktsioneerivaks põnevaks kohaks. Seal käib ülemaailma erinevaid tuntuid esinejaid, kuna hoones on ka võimas kvaliteetne bändiruum. Interjööris on taaskord kasutatud puidust palke, metallist elemente, rohkelt taimi (mulle meeldivad taimed, päris taimed!)…selle koha eripärane detail on see, et pool lage on ilma katuseta. Seega jah, kui sajab vihma, siis võib märjaks saada. Aga seal on piisavalt ruumi, et minna varju alla. Enamus tegevusest toimubki nö aias, mis on baariruumi ees olev ala. Alguses ei panegi tähele, et katust pole, lõpuks tunned lihtsalt et kuskilt tuleb õhku 🙂 Ja kuna see katus on nurga all, siis tegelikult see vihm läheb kuidagi teise suunda. Igatahes keeruline niimoodi seletada, kuid väga omanäoline ja meeldejääv lahendus.

    

Loodan, et teile meeldis minu Brunswicki valik erinevatest söögikohtadest, kus mulle endale käia meeldib. Kes teab, äkki ajasin nüüd kellelegi mõnusa kuuma kohvi isu peale või lähete ka linna peale kohvikuid avastama!

PS!
Põhiline, mida ma olen tähelepannud on see, et julgete päralt on maailm. Peab oskama ennast eristada ja millegagi meelde jääda. Ei pea just kõigile meeldima või meelejärgi olema, lihtsalt tehke oma asja ja tehke hästi. Huvitavatest interjööri detailidest Eestis meenub mulle millegipärast esimese asjana Bollywoodi naiste tualeti kabiinid, kus kõik seinad ja lagi on peegliga kaetud. Siis veel endise Sushihouse (nüüd vist Kaevukohviku) ühe tualeti põrand, kus põrand on klaasist ja all on lõputu tühimik :/ umbes nagu siin. Kindlasti on inimesi, keda see häirib, aga mulle isiklikult sellised kiiksud meeldivad. Sisekujunduses peab nalja ka saama…ja ma läksin ka esimest korda teise “turvalisemasse” wc’sse muide.

Inspireerivat nädalalõppu!
Victoria

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: