Kriitilised, kuid vabastavad valikud…

Kui mõtleme kodukujunduse värskendamisest, tulevad esimesena mõttesse kõik asjad mida soovime muuta, ära visata või juurde osta. Ükskõik, kas unistused on suured või väikesed, on tegemist raha ja aega nõudva ettevõtmisega. Aga kodukujundus ei pea alati olema seotud vanade asjade väljavahetamisega uute ja ilusamate/paremate vastu. Uue ja värske ruumi võib saavutada ka olemasolevate asjade vahel valiku tegemisest ning võimaluse korral ümbertõstmisest. Tihti koguneb meie kodudesse aastate jooksul palju erinevat mööblit ja pisidetaile, millel pole tegelikult suurt otstarvet. Nad võtavad ruumi ja koguvad tolmu, jäävad jalgu või ootavad oma aega. Selliste asjade keskel elades tundub mingi hetk kodu üleküllastunud ja kuidagi koormav. Midagi on nagu paigast ära…Just sellistel hetkedel tekib meis tunne, et soovime muutust ja tahame suure hurraaga remontima hakata. Kuid enne, kui võtate ette retke uute kardinate või laua ostmiseks, vaadake VÄGA kriitilise pilguga üle kõik asjad, mida hetkel omate. Ja tehke otsus kõik, mida te ei vaja, ära anda või mujale toimetada, sest uued kardinad ei tee lõpuks ruumi paremini funktsioneerivaks ja ei vabasta teid koormavast tundest.
Alustage vaikselt – võtke pool päeva, ja käige kodus ringi, avage sahtleid ja kappe, uurige mis on riiulitel, panipaigas. Istuge igas toas ja vaadake, kas mõni ese jääb jalgu või tundub võõras ning mitte “õigel” kohal. Analüüsige ja seejärel tooge kastid, et ajale jalgujäänud leide likvideerida. Kui on mõni mööbliese mida te ei kasuta, viige ta taaskasutuskeskusesse või uurige tutvusringkonnast, kas kellelgi on midagi vaja (ja see nurgas seisev tool riidehunniku all ei ole ka tegelikult funktsiooni täitev – võibolla on meil lihtsalt liiga palju riideid?).

Mida ma öelda tahan, on see, et meil pole tegelikult vaja nii palju asju 🙂 Edukas kodukujundamine võib olla ka asjade vähendamine mitte uute juurde ostmine. Ja kuigi tundub, et uued asjad teevad elu paremaks, soovitan esmalt siiski olemasolevate asjade suhtes langetada otsused. Ja alles SIIS osta uued ilusad kardinad, mille värv annab tervele toale mõnusa jume!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: